Ørnhøj •  Familien Enemark

Vi bor på en smuk gammel gård, som blev bygget som fattiggård i 1870. Den ligger i bakkerne mellem Fårevejle, Ordrup Næs, Bjergene ved Vejrhøj og Veddinge Bakker, og vi har udsigt over den inddæmmede Lammefjord til den ene side og Sejerøbugten, hvis vi går over bakken og kigger til den anden side. 

Vi har opdrættet Shetlandsponyer siden 1975 og har ca. 15. Vi går ind for, at Shetlandsponyer skal være brugsdyr, dvs. bruges til kørsel eller ridning. Derfor vil vi gerne lave ponyer af en vis størrelse, mindst 95 cm og gerne lidt mere, og med en god jordvindende bevægelse. Vores avl startede med hingsten Ll. Lindegård Tordenskjold, som var en fremragende lille hingst, men siden har vi valgt større hingste for at forbedre brugsegenskaberne.

Udover Shetlandsponyerne holder vi Skotsk Højlandskvæg og får. Allesammen robuste dyr, der fungerer godt på vores ret magre jord og værdsætter det frie liv i bakkerne. 

Endelig har vi selvfølgelig hund - altid af racen Flatcoated Retriever - for dem der ikke kender racen er det de gladeste hunde der findes, gode til jagt og velfungerende som familiehunde.

Rollen som familiehund indtages nu af Tango - hanhund, født 29.12.2014. Tango er meget glad for andre dyr - særlig føllene leger han meget med.


Vi bruger meget tid i haven - både på at passe den og nyde den. Haven er bygget op omkring en gammel bondehave med frugttræer i den ene afdeling og prydhave i den anden, men efterhånden er overgangene blevet mere glidende. I år har vi været ved at drukne i moreller, da fuglene for en gangs skyld har ladet os få de fleste ! Vi har mange sjove gamle planter og prøver at fastholde en tæmmet frodighed med tolerance overfor ukrudt, hvis det ellers er smukt - og det er meget af det, som digitalis, springbalsamin, kulsukker og meget andet.